Sopp lunch
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/753188/images/2008/dsc01172_21664652.jpg)
Varför ser det ut som Frollic i soppan?? Det är pasta.
God soppa med hint av jordnöt och jävel. Eller senap.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/753188/images/2008/dsc01171_21664752.jpg)
God och nyttig lök-scone.
Jag kan inte receptet till soppan, eftersom att jag är en sådan erfaren sopp-kock och jobbar efter frihand. MEN! vill ni göra de goda goda sconsen är receptet här:
*
MINISCONES MED LÖK
*
30 gram mjölkfritt smör
1 liten finhackad lök (helst gul, men röd går bra med, det är rödlök i sconsen ovan)
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl + extra mjöl till knådning
en nypa salt
2 ½ tsk bakpulver
lite lite lite mer än 1 dl soyamjölk
litelitelite mer än 1 dl vatten
*
1.smält smöret i en kastrull och stek löken i smöret på svag värme i ca 5 min, så att löken blir mjuk. Låt det svalna.
2.Blanda alla torra indrienser i en bunke och blanda de blöta i en annan. Gör en liten grop i mjöl/torr bunken och häll lösingridienserna där. Blanda degen varsamt.
3. Knåda degen hastigt på en lätt mjölig yta till den är relativt slät och gör ca 8 st minibollar utav degen. OBS! knåda inte degen mycket, då blir den HÅRD.
4. Smörj en bakplåt med olja eller smör (eller använd bakplåtspapper) och ställ in minisconesen i 10-13 minuter eller tills det fått en fin färg!
*
Kommentarer
Trackback